Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Wednesday, August 5, 2009

*&^@#$






Assalamualaikum....




Arini besday En. Hubby… Happy Birthday Sayang… [sesape yg rase loye-loye nak termuntah, sila kan yeks…] Ikutkan, arini aku nak cuti.. Tp cuti freeze la pulak sbb ASM1Malaysia… So, semalam jek la aku n En. Hubby cuti… Bukan cuti kosong.. Tp, cuti ader MISI… Ape MISInyer….? Tunggu…. Xleh di war-warkan ag…




Arini, aku balik opis, meja aku dah tunggang langgang.. Tak seperti keadaan aku tinggalkan sebelum aku balik kerja ari Isnin aritu… Ntah sape2 nyer barang kat atas meja aku dengan kertas main campak2 jek… Reaksi aku…??? Dalam hati mmg mendidih.. tp, SABAR jekla…

Aku mintak tlg assisstant carikkan satu file yg aku dah carik, tp x jumpe… Korang tau ape jawapan dia…? "Carik2 File bukan kerja aku… Ko kene wat kerja ko sendiri.. Sini bukan macam tempat lama ko, Kerja post cam ko mmg x de assistant…!!" Aku..? Terkedu….

Aku hormat dia as KAKAK, tp ape yg jd arini buatkan aku rase hilang hormat kat dia… Aku x suka n x reti nak mengarah… Selama aku kat sini pun aku jarang mintak tolong kat dia walopun pada dasarnya macamana yg boss aku kata, ader 2 Credit Clerk yang leh tolong aku… N selama nih, ader few thing yang aku mintak dia buat dia x buat n at last aku kene wat sendirik…


Ape yang x kena nyer..? Terlalu bossy ker aku nih…? Dia kata, dia bnyk kerja, tp ape yg aku peratikan, tetiap lunch hour dia balik lambat… MC, EL, jangan cakap ar.. Sepanjang aku kat sini banyak gak ler… Tp, aku sket pun x banyak munyik sbb aku sedar diri aku still baru ag kat sini… Kang terlebih cakap kang org kata TUNJUK BAGUS lak…
Kadang kadang, aku keliru ngan sifat manusia macam neh.. Aku x mintak banyak, cuma KERJASAMA, TEAMWORK… Ntahle……. Sedey neh.. Sob…Sob….





5 comments:

~~ciklinn~~ said...

hepi besdayy utk hubby..semoga pjg umur murah rezeki...

adoiilah itulah adat manusia kan..saborr jer byk2 yer..

Ogie said...

Biasa laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Cicada2nd said...

ko kan brutal. gunalah kebrutalan ko tu.

Wawa Shukor said...

gler ganas ler opismate ko nih

acu aza damia said...

KAK NGAH: Biase ker...?

CU'A: kADANG2 TERPAKSA UTK "X MEMBRUTALKAN DIRI....

Ex-JIRANKU: TU LA... APE KAN DAYA...