Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Sunday, June 28, 2009

Wajah Wajah....

Salam...


Gambar ni haku upload khas utk Kak Ngah yg musti tgh RINDU tahap DEWA kat beliau2 yang berikut nih...


**Mak buat iklan ubat gigi... Nih gigi Ori tau....


** Ayah dsamping cucu berkaki 4 & Berkaki 2.... ;P


** Ni bukan Santa Clause tau...


** Ayah ngan hasil "tangkapan"... [Kat dusun durian....]


** Ni la Ketua Kampung Cherana Puteh...


** Ketua Kampung disamping Kakak beliau...




** Cik Damia ngan Atehnyer...


** Lagi Iklan Ubat gigi.. Tp nih iklan ubat gigi kanak2..


** Cik Damia ngan ibunyer... Mwahahaha... Haku ler tu!!

Friday, June 26, 2009

Damia Dah 1 Tahun 5 Bulan..

Salam...

Arini Damia Batrisya genap 1 Tahun 5 Bulan.. Mehla layan video Damia yg sempat haku rakam ms dia tgh layan DVD Barney...

video

Macam2 kerenah dia skrg... Tp aku happy layan walopun kengkadang aku rase geram... Skrg dia dh pandai kira dari 1 sampai 5. Tp short cut je la.. Bila aku kata "One.." Dia sambung "Two..." Then aku sambung "Three .. Four..." Dia plak sambung "Tie...." - Maksud dia Five ler tuh....
Ape2 jek la Damia...

Thursday, June 18, 2009

Aku yang Silap...

Salam...

Aku sedih.. Kalo En. Hubby x amik aku kat tempat keje, xkan jadik sumer nih... En. Hubby eksiden petang semalam.. Beliau mase tuh otw untuk amik aku kat empat keje... Mulenyer, mmg le aku kate kat dia aku mungkin balik lambat sbb kerja yg tlalu banyak.. Tp, menjelang ke pkul 6.05pm keje dh siap... Kebetulan, En. Hubby meng sms aku bgtau yg dia dah nak gerak balik. Aku pun balas le sms kate kat dia yang keje aku pun dah abes... Beliau terus kata beliau amik aku kat menara walopun aku mencadangkan nak tunggu kt bukit jalil jek...

Selang 15 minit tetiber hp aku munyik... Sape plak nyer nombor 016 lak neh.. Suare yg aku dgr kat ujung hp suare En. Hubby.. Cam nih munyiknyer... "Sayang, Abang jatuh motor nih...." Terus lemah longlai aku!!! Nasib baik member opis aku, ina kebetulan merempit semalam.. En. Hubby bagitau aku org yg tolong dia tuh terus antar kat spital Pantai Bangsar...

Sampai je aku kat spital bangsar, aku tengok En. Hubby ku tbaring kat katil kecemasan.. Tangan kiri dia beranduh... Rupenyer tulang selangka beliau patah... Lepas tengok hasil X-ray, Ternyata, tulang yg patah tu agak jauh jugak ler jaraknyer...

Aku sampai umah semalam pukul 10pm.. Cik Damia pun dah tertidur tunggu aku... Sebbaik ader Kak Lang cousin En. Hubby yg tolong amik damia kat school...

Bngun tido pagi tadi, Cik Damia terus sebut "Ayah....." Nampak cam dia nak tanye, mane peginyer ayah dia.. Terus aku rase sebak...

Dan arinih, setelah perbincangan dgn pakar tulang, En. Hubby & aku memutuskan utk di operate bahagian yg terjejas sbb Doktor kata kalo nak tunggu baik sendiri memakan masa lebih 6 bulan...

Skrg, mase aku tgh taip n3 ni, En. Hubby tgh menjalani pmbedahan. Moga dia cepat ok...

Ni antara gambar yg aku sempat snap tadi.. To En. Hamdan @ Medang n sorag ag aku sure namanyer, member se opis en. Hubby, Thank you so much sbb sudi lawat En. Hubby saye...





Termenung En. Hubby ku ini.... Cian dia...





To my dear hubby,
Lepas ni hope syg lebih bhati hati bawak moto yek.... Love u soooo much!!

Monday, June 15, 2009

Inila Dia.....

Anak dara haku yang dah 1 tawon 4 bulan...

P/S: 2 Kak Ngah, Gambo neh wat lepaskan rindu kat si komotsss....





















Weekend Damia & Family...

Salam.....

Venue: Kuarters Hospital Selayang
Time : 6.45pm till 11.00pm
Tajuk : Sambut New Born Baby.....

hehe... Weekend (ari Sabtu) haku se family ke Selayang, g junguk New Born baby @ Cousin baru Damia yang baru dilahirkan oleh akak ipar aku (Anak yg ke- 4) pada 10 June, 2009 @ 10.10pm (MIL aku yang bagitau time nyer kol bape...) To Kak Zaimah & Family, Tahniah yek!!

Sumer Abg2 ipar & adik ipar serta anak2 buah aku ader except Kak zimah yang kerojee...

So, let's d picture tell d story... (muahaha....Cam iklan ler...)




** Ni la baby baru tu.. Nama x letak ag.. MIL haku panggil Muhammad jek...

** Ni Ikan hasil tangkapan Nyah yang dah siap masak (Steam Halia Nyah)

** Ni jugak Ikan yang Nyah tangkap... Menunyer Masak 3 Rase... Sedap hingga menjilat jari!
** Ikan Steam Halia setelah oleh baham oleh kami semua... Whahaha ganas tol....



Kat bawah neh aksi2 ipar duai serta anak2 buah & anak haku sendiri yg kekenyangan....
Layannnnzzz....

** Damia n Da' gangs....


** Ni x yah citer ar.. Tengok jekla kepala dia yg kilat tuh menandakan betapa beliau seorang yg sedang kekenyangan....


Ni la ana punya "beras".... Kak Yus yang kekenyangan.
Background adalah En. Suamiku yang duduk bersimpuh.. Alahai sopannyer Suamiku....




** Weh, x abes ag makan??!! Ujan pun dh berenti ar.....


** Yang ni la Nyah... (Abang hubby haku yang No. 3 x silap)... Single lagi.. Available ke tak xtaula plak haku kan... ngehehehe... Nape...? Berminat..???

Sekian sahaja kisah kami menghabiskan weekend... Next n3, gambo damia yang paling latest yang baru jek aku dapat transferkan dalam thumb drive haku... Tungguuuu...
Adios!!

Friday, June 12, 2009

Nak Tau Dak.....??

video

Ni ha... Patutla printer kat opis haku slalu jammed... Dier ni la penyebabnyer... muahahaha...

Layannnnzz...

Monday, June 8, 2009

Kah Kah Kah....

Salam...

Haku gelak guling2-gulings arinih.... Sebab...??? Meh haku explain kenapa...

Haku dah 3 ari x bukak "umah" haku neh... Al-maklum.. Haku kan kene serang ngan "virus" (sila rujuk n3 haku yang sebelum neh)...

Tup-tup, pagi isnin yang indah serta meriah neh, sedang haku menatap komen2 n kata2 hikmah yg ditinggalkan oleh kengkawan blogger, mata haku terpandang pesanan yg ditinggalkan oleh somebody yg nickname dier "mummylysh"... xyah ler haku tulis kat cni.. Tp korang tryler baca...

Bukan hape.. Haku xleh terima kenyataan siot!!! 1st time beb.. 1st time... Maknenyer, kalo Dier kata Hidung Damia tuh m*****G, otomatiknyer, idung ibu Damia nih pun *****ng la erk.....??


Betul tak..? Betul la....




Huargh huargh huargh.. Harus haku soh En. Hubby bukak blog haku nih hari nih... Haku nak buktikan kat dia... Bahawa hidung Damia & Ibu dia "MANCUNG"



- Apsal korang gelak...???? Apsal..????!!!! Jeles la tuh!!!!!! Huh!!!!!











Thursday, June 4, 2009

Huarghhhh...



Salam..

Haku telah diserang ngan pasukan "VIRUS SELSEMA & BATUK".... Daya penglihatan ku telah terasa panas.... Huarghhhh.... Mase nih la plak tetiber terase nak hirup sup pindang ngan ikan goreng buatan mak.... ngehehehe......

Wednesday, June 3, 2009

Haluuuuu...

Salam....
Uhuk...uhuks.... Banyak nyer habuk "umah" haku neh.. hehe... Mintak mahap la yer sumer pembaca-pembaca yg dhormati... Sesungguhnyer haku teramat la bz sepanjang ujung bulan lepas... Bz ngan macam2 menda... Mana dengan En. Suamiku yang demam panas... Pastu disambung plak ngan Damia yg asek la batuk jer.. Sian anak ibu tu...
Minggu lepas, seminggu Mak, Kak Jai n fatin dok umah haku.. Sumer nyer gara2 mak haku yang terlepas cakap nak dok umahhaku seminggu.. Ha.. Hambekkk... Bebetul seminggu Mak dok Kajang.. Seb baik Kak Jai ikut.. Kalo x mati kutu mak kat umah xdek sape2... Ye ar, haku ngan En. Suamiku dah tentu g keje... Mak soh tinggalkan Damia, xyah antar Damia g school... Ha, ye la tuh.. Nanti, bukan Mak yg jage Damia.. Damia yg Jage mak..
Nak update sket pasal Damia... Skrg Damia dah 1 tahun 4 bulan.. Jalan dah terer.. Skrg neh dia tengah memantapkan ag sebutan2... Setakat semalam dia dah pandai sebuk Ayah, Atok, nenek, Kakak, Opah, Ateh... Tapi, still Fail nak sebut "IBU"... Haku soh dia call "IBU" , "ABU" yang dia sebut... Damia... Damia.. Abu tu kan nama atok...?????! Haku rase cam nak ngajuk jek... [Helleh... poyo!!!] En. Suamiku ayat2 memujuk dia biasa ler... "Ala, sabarle... Lame2 nanti tauler damia nak pronaunce kan word "IBU" tu...."
Semalam En. Suami bgtau, MIL ader kat Selayang... Wha... Weekend nih sure g sana.. Damia dah lama x jumpe Opah Damia.. Mesti Opah Damia terkujut sbb Damia dah pandai panggil "OPAH"... Damiapun dah lama x jumpa cousin2 dia... cecuti skolah nih mesti sonok jumpa dorang... Nak2 Damia skrg nih tgh gian nak bcakap...
Keyla.. Sempena Damia dah 1 Tahun 4 Bulan, Haku uploadkan kat sini gambar Damia dr 1st lahir sampai yg terbaru...
Layan......