Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Saturday, December 26, 2009

Damia in da house!!!

Hi all.... Damia dah sihat tau... X caya nengok ler senyuman lebar Damia & Ibu... Ibu dh x susah ati ag.....



Shanteek x sunglass sayeee...??




Hurm..... amenda nih.....??


Damia wif ibu posing ala2 cover magazine.... X koseeee nyah!!



"Ape kata ayah belikan yang ni utk Damia sempena ngan bufday damia yg akan datang.... Ngeh Ngeh Ngeh..."



Thursday, December 24, 2009

Damia 23 Bulan

Salam Sumer...

Dah berkurun lama x hapdet... Sowyyy la yeks... Mak bz!!! Nguehehehe


Cam tajuk kat atas nun... 26hb ni genapler anak dara i 23 bulan... Means, next month Damia dah nak masuk 2 Tawon wo.... Skejap jer ms berlalu... Dah besau dah anak ibu... Meh kita imbau, aperkah kepandaian Cik Damai Batrisya sekarang...


1. Dah pandai ngadu... Ader skali tuh agaknyer, cikgu dia marah dia kat school, dia citer kat haku "Ibu Ibu, Cikgu Normah angry Damia Batrisya...." Humangai... Siap sebut nama penuh tuh.... Skrgpun, asal dia lalu jer kat depan school dia, mesti dia akan ulang ayat yg samer sampai haku dah leh agak dah dialog dia kalo nampak school dia...

2. Pandai masukkan CD dlm DVD player - Kursus nih diprovidekan oleh En. Hubby a.k.a ayah kepada beliau...


3. Dah faham kalo haku tanyer camner angry, dia akan wat munyik "Herpppp" - kunon2 marah ar tuh... Kalo laugh dia watler munyik org ketawa.... Means, dia dah faham describekan perasaan... Paling syahdu kalo nengok aksi2 org nanges kat TV, kedek2 dia lari kat haku "Ibu... there kakak / uncle / nenek cryyyyy... hmmmm" - siap ngan mimik muka sedey ag...

4. tersangat ler kuat ngamuk... as per ape yg haku baca dalam buku perkembangan kanak2 umo 0 hingga 6 tahun, umo baya2 Damia neh mmg tgh nak ngamuk x tentu hala... sabar leh sabar.. tp kengkadang ilang sabar gak dibuatnyer... ehehehehe...


5. Dah start ngigau2... Ader skali tuh tgh tido tetiba jer jerit "ibu... Uncle popok..... uncle popok Damia Batrisya....." terkujut haku....


6. Doa makan, surah Qulhuallah dia dah hafal sampai nk tido pun baca doa makan... :p


7. Suka nyakat ibu... Kalo ibu kata jangan, lagi ar dia buat... Pastu, kalo ibu wat muka sedey, mula la dia... "Ibu.. Don't cry.... Don't cry.... I'm Soyyi ibu...." - Cute sgt munyiknyer...


8. Sangat peka ye kengkawan ngan alam sekitar... Pantang dengau munyik pelik2 musti dia nak wat gak... Dia paling allergik ngan munyik cicak.... mencicit dia lari...


9. Part neh paling aku malas nak bagitau... Kang haku bagitau mesti ader soklan cepu cemas... Tp, tpakse gakler haku bgtau... Sangat loving kat baby.. Asal jer nampak baby mesti dier nak kiss, nak hug.... - Haku tau aper yg korang pkir.....!!

Ok ar... tuh ajer...


Hehe.... Pye!!!


p/s :- Nnt haku upload gambau latest Damia yer.... Guna PC kat opis nih penpaham jer la... Slow tahap gaban... Ok, Chiowwwww!!


Sunday, December 20, 2009

Damia Dah Sehattttt!!!!

Salam sumer!!!!

Anak dara i dah sihat tau..... Alhamdulillah... 1 minggu jer chicken pox dia.... pastu dah ok.. & Alhamdulillah, nasib baik Damia x demam berpanjangan.... Bagusnyer, dia lalu gak nk minum susu.... Syukur.. Risau haku kalo badan dia yg sedap2 tu susut.... Mehla, layan gambo Damia yg dah sihat neh....





Key ar.... pye sumer!!!!

Friday, December 4, 2009

Aksi Damia sebelum kene chicken pox...

video

Salam..


Video neh haku rakam ms kat tasik taiping, ms kitorang balik kampung belah hubby... Ms tuh ptg raya haji... aku ajak damia balik, dia kata nanook... bertuah nyer anak... layan la yer...

Wednesday, December 2, 2009

Cemana...

Salam...
Arini aku still cuti ag... Esok lusa tatau ler cemana... Sian kat anak aku.... Skrg neh dia tgh layan minum air vitagen...
Td aku baru lepas bagi dia ubat... Nasib baik la Damia jenis x susah nak makan ubat... Kalo x, mau satu umah haku main kejar2 ngan dia... Cuma kadang2 dia sajer jer nk menmain ngan aku.. wat2 xnak makan ubat... poyo ar anak ibu neh...
Badan aku lak yg dah start rase x sedap... Rase seram sejuk + pale rase denyut2... Perhal ntah...
Skrg neh aku tgh tggu Damia tido jer.. senang aku nak masak n kemas umah yang dh macam tongkang pecah neh.... Lambat lak dia nak tido arini... Mane taknyer, pagi tadi anak dara aku tu bangun kol 10.30 kau...... Ish...ish.... [Dan akupun tumpang sekaki..] - Ish..ish......
Ngeh ngeh... Bukan nyer slalu kan....
Key arr... Nanti aku Hapdet ag... Tu diaa.... Cik Damia tgh sibuk nak lipat baju plak..... Layannn jer la nak.....

Tuesday, December 1, 2009

Akhirnya...













Salam...

Entry baru di bulan baru... Bersiaran secara langsung dr teratak haku... Hari nih aku cuti... mungkin esokpun... Sbb aper..? Damia kene CHICKEN POX... Diulangi... CHICKEN POX!!!

Aku dh agak dah... mesti damia terkena gak tempias penyakit neh... Ingat lagi x entry haku pasal "hati yg sakit, sedey, frust & marah" aritu..? Anak aku plak yg kene...

Geramnyer haku... Semalam haku call cikgu Damia... Aku kata, mgkin this whole week aku x antar damia g school.. Cikgu Damia tanya, nape? Aku kata, Damia dh kene Chicken Pox... terdiam Cikgu tuh... Haku kata kat dia, "Cikgu cakap kat parent yg antar anak dia yg kene Chicken Pox g taska tuh, akak nak mintak ganti rugi kat dia sbb pasal dia la anak akak kene Chiocken Pox!!!"

Mmgla semua nih Allah punya kuasa.. Aku x menidakkan... Cuma aku kesal ngan sikap parent yg pentingkan diri sendiri... Ko dh tau anak ko sakit, jgnler antar anak ko g taska... Usahala... mmg cuti ko dh abes, tryla alternatif lain... Nih x, pasal ko, org lain pun susah... Nyusahkan bangsa betulla...

dah ler ujung2 tahun neh... Ikutkan cuti haku banyak as at bulan November aritu.. Ader ag 8 ari... Tp disebabkan ABM aku paksa soh abeskan cuti & soh aku tinggalkan cuti 2 ari jer utk bulan December neh, akupun tpaksa abeskan gak... tggl 2 ari yg nehpun aku dah peruntukkan utk aku spend masa ngan family ujung bulan nanti... Tp, terpaksa guna utk jaga Damia... Arinih ngan esok leh la aku jaga.... Lusa ngan tulat..??? Hm... terpaksa ler aku cari alternatif lain.... Bukan nak pentingkan diri sendiri kan... Sapa soh aku abeskan cuti cepat2...? Sendiri mau ingat ler kan....

Sian kat damia... tergaru garu dia.... Nasib baik damia x banyak ragam... Skrg nehpun dia tgh layan DVD Hi 5.... Baikk anak ibu....

Sabar yer Sayang Ibu.... Hope anak ibu neh cecepat sembuh....