Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My Photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Monday, May 30, 2011

UNDER CONSTRUCTION









Salam Uols..


Korang musti terase buhsannnyer melewati blog haku nih kan... kan.... Ala, x bgtau pun haku tau... Betapanya x terurusnya blog haku neh... Nntla, ade ms nnt haku wat "renovation" erk... So, buat sementara waktu neh, tataplah blog haku yg maha membuhsankan inih.... kekekeke....



Friday, May 27, 2011

Me now Mom's for 2....

Salam Uols.....






Huhuhu.... Arinilaaaa baru berkesempatan utk wat new post.... Lalalala.... Maklumla.... shebuk shekarangs.... kekekeke... Meh sini haku citer saat2 nak deliver my 2nd baby a.k.a Adik si Kakak Damia... By d way, Nama buah hati kami yang baru AUNI FIRAS BINTI MOHD ADZHAR.




25 Mac, 2011


Badan haku rase amatla x selesanya... Sakit belakang yang amat sangat.... Nasib baik ader mak haku yang dah datang seawal hari Ahad aritu... G Check up & guess what?? Berat baby dah menjangkau 3.5kgs.... Haku terkejut monyet sbb membayangkan betapa besaunyer.... Kakak Damia dolu 2.72kgs jek.... Huhu.... gynea siap remind, kalo 30hb Mac yakni EDD haku xde tanda gak, gynea nak induce sbb takut baby jadik lagi besau...



28 Mac, 2011

Haku bebetul dh x larat nk keroje.... So, nak le g jumpa gynea haku nak amik MC... Lam kol 10 lebey sampai kat klinik, haku baru nak bukak mulut tetiba BURST........ Ade sesuatu yang ngalir kuau.... takle haku tau hape menda tu sbb ms bersalinkan kakak haku nyerah diri jek utk Operate sbb Kakaknye Breech... kelam kabut nurse kat klinik gynea tu... Terus dorang bawak haku g Emergency Room... Dari Emergency Room, haku dtransferkan ke Labour Room... Lam Ati haku kata agaknya dah sampai waktu kut... Tp haku x dela rase sakit cam yang kengkawan opis n mak haku slalu cakap tu... Sakit sesikit jek cam "malu2 kucing" jek... Haku terus call En. Hubby bagitau yang haku dah kena admit.. Rupanya yang pecah td tula Air Ketuban... En. Hubby terus bergegas balik dr Opis beliau... Sementara nunggu En. Hubby & gynea, dapat haku dengau raungan kat bilik sebelah.... Ngeri lak haku dengau... Kut ye pun sakit sangat jgnle meraung cenggitu.... Sungguhla tidak sopan... Ops.... Termengumpat sudaaa.... Mak haku siap remind... "Ko jgn jerit2 cenggitu yek.... Kalo sakit sangat Istighfar.... Itule pesan mak haku... hehe... Dalam kol 1 lebih gynea pun dtg... Serentak ngan En Hubby... Upon checking, Gynea kata bukaan baru x sampai 1cm tp water bag dah burst... Gynea bagitau kalo sampai tengah malam nnt xde tanda2 & bukaan x memberansangkan, maka terpaksalah di induce ataupun operate... tp Gynea cam suggest option yang kedua sbb takut Jalan x buka jugak & kebarangkalian baby lemas amatlah tinggi... Dan Risiko jahitan lama terbukak adalah tinggi jugek kalo bsalin cara induce neh... Setelah sesi perbincangan dengan En Hubby, we choose for operation.. Mmg betul... sampai ke tengah malam, xde pun tanda2 yang jln dah buka or sakit nak bersalin... En. Hubby setia menemani haku sampai le ke pagi...



29hb Mac, 2011


7.45am


Gynea datang & bgtau yang haku akan dioperate... Hakupun ngangguk tanda redha utk ngelakkan sebarang risiko....


9.00am


Haku bersiap sedia utk ke OT... Sebelum tu, sempat haku bersalaman ngan En. Hubby, mohon ampun n maaf andai ader salah & silap haku (ceh, cam salam hari raye lak.... kekekeke)



kat OT, haku disiapkan utk dioperate... Sambil menunggu, haku menghayati bacaan Surah Yaasin yang mmg terpasang kat OT tu... Berdebar gak le haku ms tu sbb ni kali ke 2 haku operate... Setelah dibius, Gynea Dr Fatimah memulakan operasi...


Dan.... Tepat pukul 9.37am, maka lahirlah puteri kedua kami, AUNI FIRAS yang bermaksud Ketenanganku yang Cerdik seberat 3.65kgs... Alhamdulillah....


So uols.... Tataplah gambau Cik Auni Firas & Kakaknye Cik Damia Batrisya ni yek.... hehe




Sejurus Lepas lahir.... 29/3/2011 2 9.37am (3.65kgs)






Kakak Damia Happy sangat sbb dpt Adik...



Cam nak uk-uk jer ms ni....






Auni Firas 1 Bulan


Auni Firas ngan kakak masing2 nak tunjuk kuat... Hekhekhek...


For info, setakat semalam (26/5/2011) berat Cik Auni telah mencecah 5.5kgs.... huhuhu....


- Cam dah nak kena tukau jek Signature ni.... cecuba suggest hape yg sesuai....

Friday, March 18, 2011

1st post for d year 2011

Hohoho...

Salam.... Post yg pertama setelah haku menyepikan diri selama hampir 1 Tahun 1 Bulan... Dalam tempoh yang agak lama tu, berbagai bagai perkara yg dh jadiks.... Huhuhu...

Sorry la blogger.. Bukan haku tanak update... "Keterbatasan waktu" dan ditambah lak ngan Internet kat opis yang terlalu la banyaknyer sekatan membuatkan haku x dapat nak update.... Hari ni kira hari yg amatlaaaaa bersejarahnya... 1st, sbb haku terbaca blog 1 of my niece yang haku dah lamaaaaaaa (hampir 13 tahun x jumpa & peluk) n kalo jumpapun dia takkan kenal haku nyer sbb ms tu umo dia baruuu setahun lebey... Nurul Miza Hidayah namanya.... Sbb n musabab napa kami terpisah, biaule rahasia - bak kata CT Nurhaliza tp version Melakeeee...
Walopun terpisah dlm tempoh yg hagak lama, ingatan haku pada dia tetap x ilang... Tetap segar... Nak2 mak ayah haku... hrm.. nak wat cemana.. dah takdir cenggitu....

Okay.... berbalik pada keadaan haku n family serta alam sekitar haku skrg... Haku skrg tgh tggu ari... Cik Damia bakal dapat adik baru ujung bulan ni.. tu pun kalo ikut pada due date haku, 30hb Mac, 2011... Doakan la moga haku selamat deliver nnt... Pregnant kali ni, morning sickness nyer x la seteruk masa haku pregnantkan Cik Damia dolu... Haku loya2 pun setakat sampai 5 bulan... ms Cik Damia dolu almost 8 mths ngko!! No wonderla sampai nak masuk operation room berat haku cuma 58kgs jek.. La ni, kasi up sket 10 kgs.. - 68KGS ye incek2 & puan2.... Kekekeke!!

Cik Damia pulak dah makin banyak keletah n cakap nyer... Nama gelaran dia skrg "Damia Tot Tet Tot Tet"... Ade kala "Damia Lee Chong wei" - ni ateh dia yg bagi gelaran.... Kadang2 "Damia Tan Hon Meng' - Ni plak abg sedara dia si along a.k.a. Zaini Aziz yang panggil... Sumernya gara2 mata Cik Damia yg sepet ala2 amoi gitu... kekekeke...

En. Hubby lak cam biase.... sibuk ngan keje dia... Tp tetap seorang En. Hubby yang concern yerk Inchek2 & puan2... tetap En. Hubby yang Caring... Sama cam dari hari pertama kami nikah... - Sila jangan muntah ngan statement yg x bely blah ini.... Tp inilah kenyataan.... Haku bersyukur ditemukan dengan dia.... - En. Hubby, kalo terbaca, sila jangan tersipu sipu yer....

Hurm, rasenyer, kalo haku nak tulis semua kisah dalam satu post maunyer panjang berjela jela n juling2 mata korangs semua... Apepun, slamat bertemu kembali... Tggula haku modified balik "umah" haku yang bukan jek da bersawang... Siap dah kena tarah ngan Cik Anai2....kekekeke...

Insyaallah, haku akan sambung menulis n menulis.. cuma xla sekerap sebelum ni... Adios!!




Wednesday, February 17, 2010

Risau...

Salam...

Malam tadi, sampai2 jer haku dr Batu Gajah, aku terima call dr Kak Ngah haku... Skrg Abg Ngah Kat JB Specialist Hospital... Paru2 penuh air + jantung lemah ngan 2 injap jantungnyer bocor... Ya Allah... Besar betul dugaan akak haku yg sorang tuh...

Benarnyer, Abg Ipar haku tuh Start sakit bulan 10 2009 aritu... Mulanyer batuk2 biase jer... Skrg, dah masuk 4 bulan... Tambah teruk keadaan dia... Hati aku risau... Risaukan Kak Ngah yg bukannyer sihat sgt pun tuh... Kak Ngah Highblood Pressure.. Dgn keadaan yg x cukup rest, lagi la tinggi darah dia... Mak aku plak kat Melaka pg tadi sebelum aku g kerja dah call aku... Nangis2 kata nak g JB arini gak... Nak mintak aku dtg amik bawak dia g JB... Risau nyer aku....

Kalo la aku nih leh terbang sekejapan jer leh g sana sini dah lama aku g sana...

Kak Ngah,

Org harap Kak Ngah sabar terima dugaan ni... Tabah Kak Ngah.... Awk kene kuat utk anak2 awk... Especially utk hubby awk... Sama2 kita doa moga Abg Ngah cepat sembuh n ceria cam dulu2...

Nih Gambar Kak Ngah ngan Abg Ngah Ms Raya 2009 aritu... Ms neh Abg Ngah ok lagi...


Nih Gambar Abg Ngah yg sempat En. Hubby tangkap ms kitorg g JB New Year arituh....

Friday, February 5, 2010

Kenapa Perlu Berkira...???

Salam...

Entry kali ini utk mengingatkan diri aku sendiri gak...

Korangs sakit ati x bila ader yg suka berkira kerja ngan korangs...? Soalan yg tipikal betul kan...??

Alkisahnyer semalam... Mcm biase, setiap ari khamis mmg turn haku yg kene shutdown branch... Nak dijadikan citer, semalam budak operation ader tersilap wat transaction.. Aper transaction haku x pasti tp mmg quite seriousler kesnyer... Slalunyer, kalo xder apa per masalah, shotdown dapat dibuat seawal 6ptg... Tp semalam, aku tunggu punya tunggu sampai la kol 7.30mlm, x gak settle2 problem tuh... Haku ader gak menunggu ader mane2 Officer In-charge yg nak menawarkan diri "tolong" haku tanpa mengharapkan haku replace tempat dorang utk next day shutdown... Tp malang nyer xder...

Aku bukannyer ape... mengenangkan anak aku kat nursery yang ntah biler haku leh pick up memandangkan En. Hubby yang kerja time ala2 "Kelawar" (Sbb lately neh time dia balik paling awalpun 9.00pm)

So, memandangkan xder yg nak menawarkan diri, dan memandangkan dijangka akan lambat ag problem tuh settle, aku pong mintak kebenaran balik jap utk fetch Damia n akan datang balik ker opis... Kol 7.45 haku gerak... Otw, haku call nursery soh siapkan damia...

Kol 8.05mlm haku sampai nursery n terus pecut keta ker Opis balik... Otw ker opis one on Officer In-Charge yg still ader kat opis ag call aku... Ms tuh haku dah nak dekat sampai dah... Cenggini ayatnyer... "Acu, kat ner..? Kalo x sampai ag, xper ar.. biar akak yg wat shutdown...."

- BOLEY??????

Dari tadi haku nunggu, ko x bukak mulutpun nak replace haku... Alih2, aku dh nak sampe baru ko nak bgtau ko nak tulun shutdown.... Ingat Best...??? Stakat shutdown yg amik masa x sampai 10 minit tuh pun nak berkira ngan haku... Kalo error yg jadik tuh staff haku yg wat xper ar jugak haku nak stay.. neh menda tuh melibatkan staff ko... Itupun nak berkira...?? Sedey tul haku.... Ko dh tentu laki ko yg dtg amik ko... Yang haku, nak kena kelam kabut g amik anak aku bagai... Ko x pk ker sebelum tuh...???

Sampai jer haku kat opis dalam kol 8.40 terus haku perform shutdown yg x sampai 10 minit tuh... Akak tuh pandang haku ngan muka cam rase bersalah... Tp apa kan daya.. Nasik sudah menjadik Bubur...

Aku pantang tul kalo kerja nak berkira.... Sedey.... Pilu hatiku...

Aku sampe umah kol 9.30 semalam... Sebbaik ler Cik Damia x buat ragam dalam keta...

Moral of the Story, Belajarla bertimbang rasa.. Bertolak ansur n jgn la sesekali suka berkira... Cubala pikirkan keadaan / situasi org lain....

Lu Pikerrrrla Sendirik!!!!!

Monday, February 1, 2010

Birthday Party Damia Batrisya... Part 1

Salam..

Niat Hati ndak upload sumer gambo arini gak.... Tapi ntahler.. Broadband neh wat hal la plaks... Lembabnyer ngalahkan kura2 tgh lumba ngan arnab. So, layan jerla separuh dr gambo neh dulu... Lagi separuh akan ku upload kendian yer....


Kak Long ngan Cu'a... Iklan Colgate ngan iklan cukur bulu kaki... muahahaha


Aku kah or Damia yang excited nak bukak hadiah neh...???



Aper la yg menarik perhatian tuh....


Nguehehe. Damia dapat rumah Besssssaaaarrr punyer!!!!





Ape konsep ar neh....


Metua ngan mak ayah tengah borak2, Abg ipar aku kontrol macho pandang camera... Layan!!!

Pasangan Sherashi....


Atok selaku ketua band.. Tgh train cucu dia main drum....


Haku pelik.. Dalam banyak2 hadiah bertemakan keperempuanan... Yang neh jugak jadik favourite anak dara haku neh...!!!

Tuesday, January 26, 2010

Selamat Hari Lahir Sayang....

Salam semua...
Hari ni umur Damia Batrisya genap 2 Tahun... Pejam Celik, x sangka, umur anak ibu dah 2 tahun... Rasa cam baru semalam jer ibu lahirkan awak...


Damia Batrisya,


Moga awak membesar jadik anak yg berguna pada keluarga, agama, bangsa & negara... Moga awak dilimpahi berjuta rahmat... Moga awk membesar sebagai gegurl yang penyabar, penyayang & menghormati semua org... Ayah & Ibu sayang sangat kat awak... Awak lah racun, awaklah penawar... Walopun kadang2 ibu rase geram ngan awak sbb awak notty, kadang2 "terlepuk" buttock awak, angry kat awak... Tp sebenarnyer, ibu saaaayang sgt kat awk... Awk jgn notty2 tau sayang.... Be a gud gurl key...


Hurm...


Semalam, Damia tido awl... Kol 9 lebih dah tido... haku ingat, dia tgh layan dvd Hi-5, ghupernye.... ZZzzzz... Terkejut haku sbb biasenyer damia kalo x selagi kol 11, jgn harap ler dia nak tido...


Tahun ni, xder birthday cake utk damia jamu kat kengkawan kat school dia... Sbb, haku n hubby telah merangka rancangan utk wat small birthday party utk dia... Hehe....



Key ar.... Kang, lagi panjang haku tulis, banjir plak blog haku neh kang.. Tgh syahdu giler terkenangkan saat2 haku deliver Damia 2 tahun lepas sampai ler ke ari nih... So, layan ar gambo Damia ms umo baru sehari n gambar skrg... hehe....

Ms nih Damia baruu lepas 7 jam lahir...

Nih la Damia skrg...!!

Chiow!!

Friday, January 8, 2010

Gambar2 Ms kat Jay Bee....

Sila layan gambar2 yg En. Hubby n haku sempat snap yer.....


Sabtu (02.01.2010)


Pagi otw g Bus station nk ke Singapore... Muka ngantuk damia


Serius nyer..


Sila abaikan Meenachiii kat sebelah tu yer.... Ms neh kat dalam MRT otw nak balik JB...



Muka boring + penat 2 beranak otw balik JB... Neh jer la gambar yg sempat snap ms kat "oversea".... -POYO!!

Ahad (03.01.2010)

Pagi - Cik Damia ngan cousin2nyer berendam time....



Wah... beshnyer kalo dapat g belah sana.... - Agaknyer tu ler yg damia pikir ms neh...



Irsyad yg montel cam Telletubbies....



Ekekeke siram Kak Seri ngan air....



Aper la yg budak dua orang neh tgh gosip neh...



Yeehaaaa...



Hehehe....


Peaceeeee!!!



Aksi Kak Seri kene buli ngan Damia.... Syiannnn...



Jom la Damia..... Damia kata "nanakkkkkkk"



En. Hubby berjaya bawak damia berendam kat dalam swimming pool...



Ayah.... Damia scared.....




Puas berendam main playground lak...




Penat berendam.... Susu time....!!!!



Abang Ngah yg dah kuyyushhhhh.... Sedang di urut oleh Cik Irfan...



Ibu... Jom g jenjalan....


En. Irfan Aiman....


Iklan aper neh erk....??


Lawaknyer!!!!


Happy birthday Ibu....



Damia, Haku ngan Pn. Rodziah @ Kak Ngah...


Org tgh sibuk makan, Cik Damia sibuk wat menda laen....



En. Irsyad... Nyum... Nyum....


En. Irfan & Cik Seri yg tgh kontrol macho / ayu...



Haku dah agak dah.... nengok tuh ader 2 tanduk kat atas pale haku tuh....!!



Peace ag.....


Same x muka kitorang...???



Licinnnn meja....


Damia tgh terpegun nengok idola dia... UPIN & IPIN.....



Ajak jalan... Nanak.... terpaku nengok UPIN & IPIN nyer poster...




Haku tgh sibuk usha kasut, Cik Damia tgh sibuk ?????



Soh turun kelam kabut dia....





Ha.... dah start dah....


Cantik gak kasut neh....





Jom cubaaaa....



Ala... x muat la pulak....



Jommmm... Balik....



Peaceeee Lagi.....



Irsyad penat la ibu.. nak duduk.... - Dialog Irsyad kat ibu dia....