Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Tuesday, December 1, 2009

Akhirnya...













Salam...

Entry baru di bulan baru... Bersiaran secara langsung dr teratak haku... Hari nih aku cuti... mungkin esokpun... Sbb aper..? Damia kene CHICKEN POX... Diulangi... CHICKEN POX!!!

Aku dh agak dah... mesti damia terkena gak tempias penyakit neh... Ingat lagi x entry haku pasal "hati yg sakit, sedey, frust & marah" aritu..? Anak aku plak yg kene...

Geramnyer haku... Semalam haku call cikgu Damia... Aku kata, mgkin this whole week aku x antar damia g school.. Cikgu Damia tanya, nape? Aku kata, Damia dh kene Chicken Pox... terdiam Cikgu tuh... Haku kata kat dia, "Cikgu cakap kat parent yg antar anak dia yg kene Chicken Pox g taska tuh, akak nak mintak ganti rugi kat dia sbb pasal dia la anak akak kene Chiocken Pox!!!"

Mmgla semua nih Allah punya kuasa.. Aku x menidakkan... Cuma aku kesal ngan sikap parent yg pentingkan diri sendiri... Ko dh tau anak ko sakit, jgnler antar anak ko g taska... Usahala... mmg cuti ko dh abes, tryla alternatif lain... Nih x, pasal ko, org lain pun susah... Nyusahkan bangsa betulla...

dah ler ujung2 tahun neh... Ikutkan cuti haku banyak as at bulan November aritu.. Ader ag 8 ari... Tp disebabkan ABM aku paksa soh abeskan cuti & soh aku tinggalkan cuti 2 ari jer utk bulan December neh, akupun tpaksa abeskan gak... tggl 2 ari yg nehpun aku dah peruntukkan utk aku spend masa ngan family ujung bulan nanti... Tp, terpaksa guna utk jaga Damia... Arinih ngan esok leh la aku jaga.... Lusa ngan tulat..??? Hm... terpaksa ler aku cari alternatif lain.... Bukan nak pentingkan diri sendiri kan... Sapa soh aku abeskan cuti cepat2...? Sendiri mau ingat ler kan....

Sian kat damia... tergaru garu dia.... Nasib baik damia x banyak ragam... Skrg nehpun dia tgh layan DVD Hi 5.... Baikk anak ibu....

Sabar yer Sayang Ibu.... Hope anak ibu neh cecepat sembuh....

6 comments:

mopajah said...

mintak ganti rugi rm1 juta tau, pastu share skit ngan aku yg miskin nie...hikhikhik...

sian, damia...get well soon dear...

acu aza damia said...

1 juta yer.....

Insyaallah... jgn ckp miskin... kurang mampu jerk... ehehehe.....

MamaAdwanEncem said...

alahai... sungguh tak de sifat keibuan langsungorg yg antar anak dia yg ne chicken pox g taska, cian Damia... cepat sembuh ye dear.....muahhh skit...

acu aza damia said...

mama adwan,

tqvm...

Acupun harap yg sama.... Neway.. tq yer....

Putra Mama said...

pttla En. Adzhar EL..cian damia.. sabor jer la..

acu aza damia said...

Farah..

Ha'ah.. En. Adzhar EL ari isnin aritu... Cuak jugak le dia...

Geram ngan parent tu x ilang ag sampai ke arini.... Grrrr