Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Thursday, June 18, 2009

Aku yang Silap...

Salam...

Aku sedih.. Kalo En. Hubby x amik aku kat tempat keje, xkan jadik sumer nih... En. Hubby eksiden petang semalam.. Beliau mase tuh otw untuk amik aku kat empat keje... Mulenyer, mmg le aku kate kat dia aku mungkin balik lambat sbb kerja yg tlalu banyak.. Tp, menjelang ke pkul 6.05pm keje dh siap... Kebetulan, En. Hubby meng sms aku bgtau yg dia dah nak gerak balik. Aku pun balas le sms kate kat dia yang keje aku pun dah abes... Beliau terus kata beliau amik aku kat menara walopun aku mencadangkan nak tunggu kt bukit jalil jek...

Selang 15 minit tetiber hp aku munyik... Sape plak nyer nombor 016 lak neh.. Suare yg aku dgr kat ujung hp suare En. Hubby.. Cam nih munyiknyer... "Sayang, Abang jatuh motor nih...." Terus lemah longlai aku!!! Nasib baik member opis aku, ina kebetulan merempit semalam.. En. Hubby bagitau aku org yg tolong dia tuh terus antar kat spital Pantai Bangsar...

Sampai je aku kat spital bangsar, aku tengok En. Hubby ku tbaring kat katil kecemasan.. Tangan kiri dia beranduh... Rupenyer tulang selangka beliau patah... Lepas tengok hasil X-ray, Ternyata, tulang yg patah tu agak jauh jugak ler jaraknyer...

Aku sampai umah semalam pukul 10pm.. Cik Damia pun dah tertidur tunggu aku... Sebbaik ader Kak Lang cousin En. Hubby yg tolong amik damia kat school...

Bngun tido pagi tadi, Cik Damia terus sebut "Ayah....." Nampak cam dia nak tanye, mane peginyer ayah dia.. Terus aku rase sebak...

Dan arinih, setelah perbincangan dgn pakar tulang, En. Hubby & aku memutuskan utk di operate bahagian yg terjejas sbb Doktor kata kalo nak tunggu baik sendiri memakan masa lebih 6 bulan...

Skrg, mase aku tgh taip n3 ni, En. Hubby tgh menjalani pmbedahan. Moga dia cepat ok...

Ni antara gambar yg aku sempat snap tadi.. To En. Hamdan @ Medang n sorag ag aku sure namanyer, member se opis en. Hubby, Thank you so much sbb sudi lawat En. Hubby saye...





Termenung En. Hubby ku ini.... Cian dia...





To my dear hubby,
Lepas ni hope syg lebih bhati hati bawak moto yek.... Love u soooo much!!

11 comments:

Wawa Shukor said...

la...br ni tau nih. so skang ni cemana?

acu aza damia said...

So far ok jiraku... Sory x sempat nak bagitau... Kelam kabut tahap dewa... Mane gan nak uruskan aza, pastu sikemetot damia tuh... Nasib baik nursery bukak...

chilun @ cik pau @ bibimie said...

get well soon.

Cicada2nd said...

sikemetot tu ko paskan je kat aku... settle.

Putra Mama said...

nmpknyer dgn ketiadaan en. adzhar, network kitorg problem lah... en. adzhar la pakar network kat cni.. moga cepat sembuh yer en. adzhar.. sori x dpt melawat sbb sibuk training...to acu, jgn salahkan diri sendiri.. mungkin ader hikmahnyer di sebalik kejadian nie...;)

Ogie said...

Aloh aloh aloh.....adik ipo kak ngah...syian nyaaaa...tapi kemain agi sebat doghian nampakkkkk.........

Apa kabo sekarang....makin ok dak?....Get well soon ya....take care.....jangan lasak lasak.....jgn main panjat panjat....babab nanti....

Mama Shinta Musraika said...

Mudah mudahan hubby cepat sembuh..

Mama Shinta Musraika said...

bukan silap mu.. dah tertulis ujian buat mu & encik hubbymu.. jgn sedih k

acu aza damia said...

BIBIMIE: Tq, so far hubby dah
makin ok..

CU'A: Helleh, tu skadar "ajak2
ayam"... Haku pas bebetul
baru ko tau!! Neway adik
iparku, tqvm tulun amek kan
moto kat spital aritu...
Nanti aku blanje sate kajang
5 cucuk!

PUTRA MAMA: Ehehehe.. very d VIP
my hubby.. Ngeh ngeh
ngeh... xpe.. Ag pun 3
ari jek hubby kat
spital... TQVM....

KAK NGAH: Tu ar pasal... x padan
ngan tangan 2 injured!
Pagi DURIAN, petang
DURIAN, malam pun
DURIAN!!! DURIAN, DURIAN,
DURIAN... Ayah siap
offer "xpe zhar, ayah
tlong kopekkan
durian..."
Dah makin ok cuma kene
banyak rehat jek....
Rindu kat awak ler!!!

MAMA SHINTA: TQ, bukan nak Tolak
ketentuanNya, tp ade
rase sket bersalah
ler.. But now, dah ok
dah.. TQ yek!!

Cicada2nd said...

5 cucuk je? mana cukup. paling cikai pun kena sebatang gigi secucuk sate. hehehe

Nora said...

alahai ciannye encik hubby acu eksiden. camni lar risikonye kalo bwk moto kan? kalo kite bwk elok2 pun, org lain langgar.. tetap jatuh moto gak. huhu, tingat kat mr hubby kite dulu pun bape kali jatuh moto. paling teruk smpai 2 bln dpt mc.