Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Thursday, July 30, 2009

Ape perasaan anda....??


Dah sebulan aku kat tempat baru… Banyak benda "baru", perangai "baru" & macam2 yang "baru" la… Kire, aku dah dalam kategori terkejut beruks…..
Of course, Benda "baru" yang aku blajar dah tentu tugas2 yang kena aku pikul… Aku happy n banyak menda yang aku dah dapat blajar kat sini…
Cuma, yang aku x paham & konpius perangai "baru" yang mungkin dah biasa di alami oleh org lain yang "baru" bagi aku…. [betul ker ayat aku neh??? Harap korang paham yek…] Contohnyer gini….

**Korang baru diberi tanggungjawab baru & banyak benda yang korang nak kene blajar… Termasuk la contact no tempat2 yang berkenaan… Tetiber, ade sorang hamba Allah siap interkom korang, tanya no phone tempat tertentu yang incharge menda yg ade kene mengena ngan keje korang.. Korang as "org baru" kata kat hamba Allah tu yang ko x pasti no tu…. Then, Hamba Allah tu siap tempik kat ko "Camner ko leh jadik O*****R neh, menda cenggitu pun ko x tau!!!"

Berdasarkan Tempikan di atas…. Ape perasaan korangs…??

** Korang x der ag password or ape2 kata laluan jek la utk log mane2 system… So, mintak tolong rakan seperjuangan korang utk tlg log on dalam system yang ko ndak tuh sbb menda yg korang ndak tuh terlalu n teramatla SUPER URGENT…. Jawapan org yang korang mintak tolong tu ade la cenggini… "Kejap lagi yek, I banyak kejer la…" Tp, korang tengok org bkenaan tgh eloksss jek bergelak ketawa "gossip-gossiping"…

Kalo korang jadik haku, ape yang korang pikir…?

Aku bukan ndak compare tempat lama n tempat baru… Cuma aku x paham, kenapa mesti ade menda2 cenggini…? Perlu ker aku nyanyi lagu WONDERPETS kat tempat baru haku neh….????


9 comments:

ILA said...

hmmm,tulah..jadi or baru ni gitulah...tp klau nyanyi lagu wonderpets tu ok gak..heehehe

Adwindaa said...

marah, nak ngamuk, nak makan org, nak maki org.... itu lah perasaan ku.... hmmm lau la ku ditempatmu, dh lama dh ku hamburkan ayat2 yg mmg menusuk kalbu tp lam nada yg lembut n sopan santun....huhuhuuuu....

Ema@Red said...

sabar jer la...... kang sok dah jadi org lama....... ok la tu

acu aza damia said...

ILA: Mwahahaha.. Aku rase cam nak tampal jek poster wonderpets kat tempat haku neh... Ok la tu kan...

ADWINDAA: Kalo ikutkan hati yang panas n kemarahan yg melampau dah lama dah....

EMA@RED: Ni tgh Try Sabar la neh.. [walopun pada dasarnyer mmg aku neh kategori yg kurang sabar]... ngeh ngeh ngehngeh....

Ogie said...

Lenkali....kalo patter org cam ni....awak jawab lah dengan lemah lembut gemalai...kalu boleh dondang sayang tinga dia cam ni " tuan Hamba Allah.....tak payahlah nak bertempik cenggini ya.....sb.....kalau tua Ham Allah ini anggap saya ni macam kuli......tuan Hamba Allah pun Kuli juga.......alah dondang sayang....." Haaaaa.....kasi intro lebih sikit...key.....kalo dapat kat hakak org tuh sedap neh aku bagi "lead guitar"......

Wawa Shukor said...

sila tolong nyanyi ngan kuat and merdu ye hehehehe

Cerita Cici said...

Kkdg kan tempat baru ni, dewang nak raging je lebey. Sebab asalnya dulu dewang masuk pun kena raging camtu gaks.
Cici penah kena time ci bru masuk keja dulu: akak yg patut nya ci amik alih keja dia dh deletekan smua file2 penting yg patut nya dia pass kat cici. So, ci kena belajar sndiri dr mula. Sbb nya dia dulu pun blaja sendiri, xde sesapa tulun....
Skrg ci dh jadik org lama, tak tergamak nk wat camgitu (ayat mulia nih...kih3)
Pokok ceritanya...sabarrr....smpai lah ketika nya kita dh jd org lama....hehehe...

acu aza damia said...

KAK NGAH: Dah Habes berlembut dah hakak ni nyah....

WAWA: I xdela tergamak ndak nyanyi kan... Tp i pasang jek lagu wonderpets tuh kat HP i yg sanggih nih... ;-P

CICI: Betul cakap u... Tunggula i jd org lama nanti... Kite mmg x tergamak nak wat kat org, tp org tergamak buat kat kite kan... Sedey la... Terbaru.. HAKU DIBULI LAGI.... Uwaaaaaaaaaaa

Cicada2nd said...

org yg tak paham bahasa ni eloknya di sound tepet je. perli2 dah tak makan saman dah tu. atau pun ko buat sambal ikan bilis hijau ko tu... tenyeh kat muka derang. make sure x kena mata dah le. ada bran?