Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Thursday, October 29, 2009

Damia 1 tahun 9 bulan

Salam..

26 Oktober arituh, Damia dah genap 1 tahun 9 Bulan... Berat dia skrg dah mencecah 10.5KG.. Sekejap jeks masa blalu... Rase cam baru semalam haku lahirkan dia...
Sempena ngan dah meningkatnyer umo Cik Damia neh, mari nengok hape kepandaian dia setakat neh...

1. Cik Damia dah pandai kira 1 sampai 10 [in english & in malay]...

2. At last, selama neh kalo x dia panggil haku "ABU" or "BU" jeks, skrg dia dh pandai panggil
haku in full words ye puan2... "IBUUUU.. IBU..." - Sayu benor munyiknyer...

3. Dah boleh diharapkan untuk letak baju kotor dia kat dalam basket. Kalo haku atau En.
Ayahnyer yg nak letak x kasi... [Rajin nyerrr]

4. Boleh dah pegang pensil dengan betul bila nak menulis... Ternyata Cik Damia neh minah
Kidal... Nanti ar haku upload gambor dia yg kunon2 kena denda wat keje umah...

5. Sebelum tido dah pandai tadah tangan utk baca doa.. Kunon2 baca surah Al Fatihah... Pastu
dia baca la doa ikut cara dia kumat kamit mulut dia... Satu hape x haku paham kecuali yang
last skkali... AMINNNNNNN...

6. Every time lepas haku lipat baju dia pun sibuk nak tulun haku angkat baju tuh masuk dalam
bilik..

7. Lagu yg paling dia minat skrg neh lagu yg si Black Mentor nyanyi tuh, "Aku Cinta Sayang
Kamu...." ngan lagu Citer Bong "Cik Cik Kebom Bom Bunyik Lagu..." - Giler klasik anak aku
neh...

8. Kalu nampak menda keliling yg menarik mesti dia yg paling kecoh... Nak2 kalo nampak
Masjid, bendera ngan pondok polis.... [Ape Kes....??]

9. Yg paling best kalo dia mengamuk... Uish... menguji kesabaran n kekuatan minda...

Banyak ag... Sbb skrg neh Damia semakin Keletah n becok bkata2... Mana x tumpahnyer kuah kalo x ke nasik.. X gitu??

Damia Batrisya,

Ibu sayang kat awak... Sayang sangat2... Ibu harap awak membesar jadik anak yang soleh, bijak, penyayang & hormat pada semua org... Awaklah buah hati, penawar duka ayah & ibu... Awak lah racun, awak lah penawar...

[Tetiber jadik syahdu pulak....] - ngehehe...

pye!!

9 comments:

mopajah said...

yay, damia dah pandai sebut ibu..

so acu dah bole tambah anggota dah nie...hikhikhik...

wansteddy said...

wow pandainya damia mengira 1 - 10!
tahniah acu. maknanya cara didik acu sungguh berkesan :)

Nora said...

x lama lg dah nk masuk 2thn yer damia chumel ;)

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

sikit lg masuk 2 thn...milestone dia pun bukan main hebat.

Ogie said...

Happy belated beday komot anja ayang butuk ibu johor.......

acu aza damia said...

Rina: At last.... Aku mmg tunggu2 masa n ketika damia pandai panggil aku ngan sebutan yg betul... Bukan xnak tambah ag.. Insyaallah... Tahun depan ker, lagi depan ker... depan ag ker.. ekekeke...

Wan: Acu amalkan spend time at least 1 jam dgn Damia untuk borak2, main2 toys ngan dia... Then kene rajin borak2 ngan dia... Banyak benda yg dia nak tanya kat kita tp dia xtau camner nak tanya... So, kite kene la explain kan kat dia ape yg ada kat keliling dia....

Nora: Ha'ah ler... sekejap jek kan....

Mama-Miya: Itupun x disangka sangka.... Ramai kata development Damia cepat... Alhamdulillah...

Kak Ngah: Damia dah tambah komot & Lasak.... wakakaka

Marsha~ said...

dah pandai ngira dah... bijaknyeeeeeeeee.....

Cicada2nd said...

Damia dah pandai panggil ibu. bila dia nak pandai panggil acu?

acu aza damia said...

Dah pandai dah... Ko jer x pasan...