Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Friday, November 13, 2009

Hati yg Sakit, Sedey, Frust & Marah....


Salam...

Hurm... tetiba ade rase nak story pasal mcm2 hal yg jadik lately neh...

Aritu, mase amik Damia dr nursery, Cikgu dia ade bgtau haku pasal Damia adela kene gigit ngan cik nyamuk kat bahu dia belah kiri... Haku ader la sikit terkejut melihatkan kesan tuh bukan cam kene gigit ngan nyamuk... dia nyer kadar kebengkakan n kemerahan nyer tuh menunjukkan kebarangkalian anak dare haku tuh cam kene geget ngan semut... Ok ar, since che'egu dia dah mintak mahap, haku pun diam kan jer la...

Balik umah, ms haku nak mandikan damia, bukak2 jer baju dia haku terus terkujut.... Leh dikatakan kat badan dia n kaki dia penuh ngan kesan geget semut siap dah hampir2 luka dek kerana Damia asik garu [alangkan kiter yg dh beso panjang nehpun x tahan, inikan la pulak anak dare haku tuh]... Hakupun meng"seme'es" che'egu dia, tanyekan ape ke hal nyer jadik cenggitu...? Tp, dia kata, ntahler, dia pun x pasan.... [Aiks.... pulak dah...?]

Esoknyer, haku balik lambat... Yang amik Damia dr Nursery En. Hubby.... Haku balik ms tuh dlm kol 8 lebih ar... Ms haku tgh belek2 Damia, haku terperasan, telinga dia merah & bengkak.. Haku tanya ler En. Hubby, dia kata xder lak dia pasan td... [Dlm ati ader la rase geram... Dah ar semalam badan penuh ngan gigitan semut, nih plak telinga....] Haku tanye la Damia, sakit x... Soree dia sedey jer cakap... "Hurt ibu... Hurt....."

Pagi rabu, ms aku antar damia g nursery, aku tanye la nape ngan telinga Damia, boleh, cikgu dia kata "La.... sy baru nak tanye akak...." Pulak dah...... Hati ku dah sedikit hangin neh... Akupun cakap ler elok2 "Dik, kalo leh cek la tempat tido or lantai ke... Sian ler dik dia asik kene geget ngan semut jer...." Che'egu dia diam jek sambil senyum tawar.... Hadoy yai!!! Malam nyer haku bawak Damia g klinik... Sebbaik xder pape.. Cuma dr kata kalo x letak ubat jadik infection lak nanti... Lega haku... Tp sakit ati x ilang ag ney...

Semalam... Ade ag Damia kene geget semut.. Kali nih dekat ngan pelipat kaki dia... Tergaru2 anak haku.... Sian dia...

Pagi tadi... Haku tunjukkan kat che'egu dia... sambil kata "Korang xder wat cleaning ker..? Kalo ade, xkanler tetiap ari Damia asik kene geget ngan semutttt jer.... Sianler Damia.... Abis btanda2 badan dia...." Jawapan Che'egu.... "ye la kak..."

Sian Damia... Abes btanda2 betis dia.... Badan dia... Hati dah rase geram neh... Dulu x camneh... Cuma lately neh ajer tetiba jer makin menjadik... Perhal...??? Adekah disebabkan Pengetua dorang g Haji so dorangpun wat kerja sambil lewa...? Or adekah disebabkan che'egu2 yg lama dah xder... Mmg ler ader 2 ke 3 org Otai, tp dorang jaga Tadika... Bukan Nursery... Once a while jer dorang jenguk Nursery.... Salah sape sebenarnyer...?

Aritu, dah ler ader parent antar anak g nursery gak walhal badan anak dia penuh ngan Chicken Pox... Membebel haku!!! Haku bising bukan pasal haku pikir Damia jer.. Haku pikirkan bebudak lain especially yg baby... Siap haku sound "Kalo kene Kat Damia, siapler parent budak neh... Mau haku saman kang" - Giler ganas kan haku neh....
Esok tuh, terus parent dia x antar dah... Rupenyer bukan haku jer yg mbebel.... ramai ag.... Takkan haku nak tukar nursery Damia lak kan.... Sian lak Damia, dia dah biase ngan nursery tuh.... Ngan kengkawan kat situ.... Agpun, mane ag haku nak antar Damia... Nursery kat bawah umah tuh dh pindah... Akan datang, ader nak bukak nursery baru kat bawah apartment haku, tp x tau ler biler... Ntahler... Sian haku nengokkan Damia....
Kalola haku dah kaye... xyah haku keje... Dah tentu Damia depan mata haku....
Kengkawan Blogger, haku perlukan pendapat n pandangan.. Ape yg patut haku wat kalo korang kat tempat haku.... Key ar... Tu jer setakat neh.... Kang menanah lak mate kengkawan baca entry haku yg panjang lebar neh... key ar... Adios!!!

4 comments:

[-suziey-] said...

la siannya damia..hmm dh la kecik..terseksa kena ggit semut..besela..tpt rmaai2 bdk..of course la mcm2 bende bole tumpah yg mengundang sem\ut..dorang patut kebas la tpt tidur sblm bg bdk tido.klau gigit ok lagi..dibuatnya semut masuk tlinge,..ha parah tu..bole menanah tau..cuba warning skali dorang tu..agknya awk berlembut sgt..xpnh marah kot..kena keras sket..
psl chicken pox tu..mmg my fren pn..ank dia menjangkit sakit mata sbb parent anto ank sakit mata..patut nuresery kena strict la.kalu sakit xleh anta..

Ogie said...

Buat surat amaran....and dapatkan tandatangan parents yg lain lain....Kita bukan anto anak bontang....ratus ratus jugak kasi beb.....kalo 10 hengget tu lain hal....diowang kena sedar yg kita anto anak "kita"....bukan anak kocen....

S.u.F.e.E said...

asm,

hi :P, saje nak kasik opinion, first time jenguk sini and bengkak plak dengan cara cikgu2 kat nursery damia tu.

my children pun htr dkt nursery, tp yang sbb tak puah hatinya bukan pasal hygienic things, but the way teachers treat the children, ada la issuenya (buleh baca kat my previous entry). and being me, I'll comment (htr surat) direct to principal or any second person yang buleh bambu budak2 yg jaga budak tuh. heiii.. jg budak2 kene la extra clean tahu! sound direct jer, takyah lapik2.. kat mesya ni, kbykn bende org amek mudah. kite byr la plak kan? in case nak kasik nampak real ckp nak repost dekat pihak berwajib supaya dtg wat inspection and saman kalo perlu

heheheh... ter'emo' plak!

Cicada2nd said...

susah2 ko pas je damia tu kat aku. ko hantar pg.. ko ambik petang. time ko hantar aku dah gi keje.