Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Thursday, March 5, 2009

ANAK HAKU


Barula aku bkesempatan nak citer pasal Damia Batrisya.. Ekcelli Last 2 week Paed Damia sahkan Damia dah kena asthma (Childhood asthma). So, dia dah start kene pakai inhaler.. Sedih sgt aku tengok keadaan dia masa tuh.. Batuk teruk n susah sangat nak bnafas.. Malam paling teruk bila Damia asik merengek (mungkin x selesa). Susah nak bnafas + ngan hidung tsumbat… Hatiku manyak sedey… Sampai aku bdoa biar transferkan kat aku jek….



Aku surf tenet wat reseach utk hilangkan asthma Damia.. At last, kawan aku bagi opinion soh bagi Damia makan Scott Emulsion.. Dia kata Scot Emulsion tu elok utk peparu & untuk prevent dia dr senang kene demam & selsema… So far, alhamdulillah, dia dah nampak makin sihat.. Batuk dia pun dah xder… Aku banyak bagi dia minum air masak… Damia pun aku tengok dah btambah ceria… Berbeza ngan keadaan dia sebelum neh, lemah n asik nak merengek jer…



Baru hati aku lega… Lapang dada aku bila tengok Damia kembali happy n ceria macam sebelum nih… Selera makan pun dah ader balik dah… Aku nak upload gambo Damia yg latest tp Pc kat opis aku nih IT dept dah block utk upload gambo dr hp ker pc… Nantila, bila kat umah nanti aku try upload gambo Damia yg latest yek.. Nampak susut sket badan dia.. Tapi xpe… Asalkan dia sihat…



**Nih bukan gambo latest Damia tau..


3 comments:

Aidahs said...

yayyyyy... inspirasi... nanti ai balik.. ai will beli scott emulsion untuk upie...

Currently tgh batuk.. sedih tengok dia... thank you nyah....

Adwindaa said...

hmmmmm scott emulsion ek... but gud la damia dh sihat...pasni bg di mkn byk bg gemuk blik... hehe

~~ciklinn~~ said...

anak kakak linn pun ada athma... dia pun bg mkn scoot tu... alhamdul;illah dia kata anak dia semakin elok