Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Tuesday, March 17, 2009

Sakit Ati la ni kan....

Salam...

Aku malas nak post semalam sbb hati aku sakit yang teramat sangat... Geram sumer ader.. Korang cuba imagine la kalo korang kat tenpat aku.. Kisahnyer cenggini..

Tengah aku concentrate yang teramat sangat, dok ngadap monthly NPL report yang x balance2, & sedang aku meregang urat2 yang dah naik tegang (ngeliat depan pc) tetiba datang sorang mangkuk ayun yang pangkat dia lagi tinggi la kan "Mengarah" tau, bukan "Mintak tolong" Camnih gaya munyik "Arahan" dia tuh

PN YANG BERPANGKAT BESOR:- "Ha.. Acu, since you mengantuk kan, go jalan jalan to 26th Floor, Send this 3 application forms to MR.***"

HAKU:- "Can u please ask others cuz i tgh wat NPL report nih.."

PN YANG BERPANGKAT BESOR:- Orang lain ada kerja..

HAKU:- I pun ada kerja jugak, I'm doing my works now, so please, ask others..

PN YANG BERPANGKAT BESOR:- Ini pun kerja juga....

HAKU:- Kejap2 lagi yek.. I nak buat report i dulu..

PN YANG BERPANGKAT BESOR:- I want you to SEND IT NOW!

Lalu, dgn keterpaksaan aku pun pergila menurut arahan dari org yang bpangkat besau tuh...

Tau x ape yang PN YANG BERPANGKAT BESOR tu arahkan utk aku antar....?? APPLICATION FORM YANG KOSONG YANG KALO DIIKUTKAN BULEH SAJA DIPRINTKAN MELALUI PORTAL OLEH ORG YANG MEMINTA TUH...

Aku bukan nak pertikaikan.. Aku tau, aku makan gaji.. Tapi, arahan tu biarla dibagi dengan rase timbang rasa.. Ko dah tengok staff ko tgh bhempas pulas wat report yang jugak utk kepentingan MAJIKAN, Ape la salahnye ko soh org yang mintak tu antar messenger dia or kalo pun penting sangat, you as a leader, pergila sendirik antar...

Menci menci menciiiiiiii!!!

10 comments:

~~ciklinn~~ said...

sabor2... hehehheeeheh

Nora said...

kat mana² pun misti ade spesis camnih.. eeeii.. lagak nk mapuh. x kuasa mak!

acu aza damia said...

TAU X PE... GERAM & BENGANG LER...

dalila said...

anggap la kita ni timun..dia durian..kita tunggu dia jadi tempoyak..pastu tau la camana timun leyek lak..

acu aza damia said...

hahaha...

best gak tuh kan.. tp watpe kalo tempoyak tuh dah busyuk & rosak...

Shinta Musraika said...

sabor.......!

malam ni sy tulong ketukkan kepala si pangkat besau tu untuk awak K!

saya akan ketuk2 kepala dia sampai benjol seribu, kat dlm mimpi saya.. boleh?

:)

acu aza damia said...

muahahaha...

Buleh.. buleh.. silakan...

By d way, arinih si pangkat besau tuh MC..

Ngeh ngeh ngeh....

wansteddy said...

standed la keje dgn ORG PANGKAT POYO ni... sah2 poyonyer terlebih sudah... len kali ko kena letak papan tanda DO NOT DISTURB kat depan meja. bio dia wat sndri keje dia ngahhahahaa

Shinta Musraika said...

aik.. belum kena ketuk dah Mc..

hehehe power juga kuasa ketukan 'to be' ku malam ni eh..

hua..hua..hua...!

Ietams said...

alahai..