Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Monday, March 30, 2009

Hari Yang Letih!

*** Ibu, Damia & Ayah keletihan [Bukan gambar sebenar] Hahaha...

Salam....

Arinih aku keletihan.. Sbb ape..? Meh sini aku nak citer...

Jumaat aritu aku cuti sbb risaukan damia yang tetibe jek demam ari Khamis aritu... So, akupun meng"apply" cuti utk ari Jumaat.. Petang aku call mak kat kampung, mak tanye aku bila boleh balik kampung...? Sbb barang dapur dah abes... Hallamak mak, minggu neh xleh sbb agg ipar baru balik dr Moscow, n aza nak kene g amik dia kat airport, mggu depan lak, ayah taiping wat kenduri doa selamat... Mak aku mengeluh... Ala, camne nak g beli barang dapur nih... [sebak pulak aku dengar...]

memandangkan aku yang paling "terdekat" dgn mak [except akak aku yang mmg dok melaka tp dia x leh drive, dalam ertikata lain, x amik lesen ag]& memandangkan aku x sanggup nak dgr ayah g beli barang dapur bawak motor [sbb aku takut peristiwa lama berulang kembali] so secara otomatiknye aku la yang dibagi mandat utk beli barang dapo... Bukan ape, selagi mak & ayah ade nih, hargailah dorang...

Esoknyer aku tanye hubby aku, leh x balik kg ngan damia… Mandangkan Damia pun dah x demam dah.. Nasib baik hubby aku bagi green light (sayang abang!) **wink**

Aku balik hari jek… Aku gerak kol 9.05am, sampai Melaka kol 9.50am… Damia dalam keta nasib baik x meragam (cam pepaham jek ibu drive sengsorang…) Sampai2 aku call kakak aku yg kat Klebang.. Bagus dia punyer akal nak soh aku g sane… Cam ni munyiknyer.. “Cu, ko datang le sini, beli barang dapo mak kat bintang, sini murah….” Ecececeh… Bagusnyer ayat.. Macamla haku xtau dia nyer akal nak soh aku datang sane nak “gomol” si Damia.. Memandangkan dia tengah “membuyung” ikutkan jek la.. Kang meleleh lak air liur anak dia.. hehehe.… Aku soh mak aku siap, kol 11 terus gerak g umah kakak aku..

Gerak balik dr Klebang kol 3.00pm, otw balik aku sms hubby aku… Hubby aku kata better aku balik malam jek sbb kajang ujan lebat… Lagipun dia pun baliknyer lambat… Wahaha… Suke la nenek & Atok Damia.. Lama sikit leh gomol Damia ek… hehe..

Kol 8.00pm aku pun gerak balik… Dalam keta damia tido gak.. Mmg minah 2 selekoh anak ibu nih… Sampai Kajang dalam kol 9.15pm..

Sabtu, aktiviti kat umah, rest la sket… Hubby kata x jd g amik Yeop sbb Nyah yang g amik.. Lagipun Yeop sampai esok kol 4.00pm. Malam jek kuar jalan g umah Mak Lang Damia kat Taman Berjaya… Sampai umah Mak Lang Damia, bergelap sbb Mak Lang Support Earth Hour… [haha, otomatiknyer aku pun supportla sbb umah aku pun bgelap gak… ekekeke] Balik dr umah Mak Lang kol 10 lebih, balik tuh Damia terus tertidur…

Ahad paling meletihkan….
Pagi2 Damia bangun dah meragam.. Asik nangis jek… Tatau lak napenyer… Rupenye, meragam sbb dah pandai jalan… Whahaha… Damia dah pandai jalan sendiri tau.. Genap 1 Tahun, 2 Bulan 3 Hari…
G Klang, umah Yeop [nak sambut Yeop balik dr Moscow] pun Damia meragam sampai muntah2.. Abes katil Kak Minsya kene muntah Damia… Sbbkan Damia meragam, ibupun terlalu lah letihnyer sampai rase cam nak naik angin jek.. Adela Damia kene babab kat buttock ngan ibu… hehe.. geram tau!!

Balik dr Klang dalam kol 9pm, dalam keta Damia tido.. Letih sangat sbb asik nangis jek… Sampai umah pun Damia x sedar… Minum susu pun sambil tutup mata [letih bebenor tuh]

Arinih, aku g keje sampai opis kol 8.00am.. Tengok meja cam tongkang pecah… [Haku baru g cuti 1 ari jek…] Lagila membuatkan aku semakin rase letih…

Sekian ajelah N3 aku pasal Keletihan….



1 comment:

dalila said...

letih..memang letih..tukang baca pun dpt rasakan keletihan itu..tapi takper besar pahala tu..