Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Thursday, March 5, 2009

GERAM PART 2

Mayat bayi dalam longkang




BALIK PULAU: Kejam! Hanya ini yang dapat diungkapkan apabila seorang kakitangan Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) menemui mayat bayi lelaki dalam keadaan terlentang dalam longkang di Teluk Bahang, semalam.Kakitangan berusia 36 tahun sedang bekerja membersihkan longkang di Kilometer 5.3 Jalan Teluk Bahang menghala Batu Feringgi apabila terlihat satu bungkusan berupa kain tuala di dalamnya kira-kira jam 10 pagi.Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan Mohd Hatta Md Zain, berkata kakitangan MPPP itu kemudian menghubungi polis apabila mendapati bungkusan itu mengandungi mayat bayi yang masih bertali pusat.Beliau berkata, berdasarkan siasatan awal, mayat bayi berkenaan dipercayai baru saja dilahirkan, ditinggalkan atau dibuang ke dalam longkang berkenaan berdasarkan masih mempunyai kesan darah pada tubuhnya.
Katanya, polis sedang menjalankan siasatan mengenal pasti bangsa dan pihak yang bertanggungjawab membuang bayi berkenaan.
Difahamkan, kakitangan MPPP yang menemui mayat itu membuat laporan di Balai Polis Teluk Bahang.“Mayat bayi berkenaan dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk bedah siasat bagi mengetahui punca sebenar kematiannya.“Siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 309 B Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh anak dan sabit kesalahan boleh dipenjara sehingga 20 tahun atau denda atau kedua-duanya sekali,” katanya.Sementara itu, Pakar Pathologi dan Forensik HPP, Datuk Bhupinder Singh ketika dihubungi, berkata berdasarkan pemeriksaan yang dijalankan punca kematian disebabkan sesak nafas akibat lipatan tuala pada badan bayi berkenaan.Beliau berkata, siasatan juga mendapati tiada kesan kecederaan lain di badan bayi malang itu.Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Barat Daya di talian 04-8662222 atau mana-mana balai polis berhampiran.


**APE LA KE KEJAM BENOR MANUSIA ZAMAN SKRG!!! PATUTNYER SAPE YG BUANG ANAK NEH HUKUM GANTUNG SAMPE MATI JEK!!! PANTANG TOL LA!!!
SENANG2 JEK NAK BUANG ANAK...

6 comments:

Adwindaa said...

hmmmm... nak gambarkan perasaan marah kat org yg kejam buang byi cam buang sampah je.. takde perasaan langsung.... sdgkan binatang pun syg anak. nak buang anak kucing pun sedih nikan anak org... dorg tak layak dipanggil manusia, binatang pun tak layak nak gelarkan pd org cam depa ni... tak tau ape yg layak digelar kat depa ni........Allah je yg mampu balas perbuatan kejam n keji depa ni. dh la berzina, buang anak lak... lau tak mo jgn buang, bunuh...bg kat org yg takda anak. org yg ada anak pun sanggup jg la....

acu aza damia said...

BetulBetulBetul!!!

Mama Danish said...

kejamnye org tuh..trgamak sgguh die buang gtu jek..walau die xrase syg pun kt baby tuh atleast adela sket rase perikemanusiaan atas dasar manusia..sy stuju ngan Adwindaa..sdgkan binatang bo syg kt anak die inikan kite manusia yg punye akal...

eiza in the house.. said...
This comment has been removed by the author.
eiza in the house.. said...

manusia yg bertindak tidak mengunakan akal yg diberikan oleh Allah..tau takut bila kesalahan dah mula ketara..salahkah baby tu nak idup?..ermmm..tak tau nak ckp ape..tp mmg sakit hati tgk keadan baby tu mcm tu..

Hati Ema @ Red said...

Tu bukan manusia tu...