Our Happy Marriage Life

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Yang Sulungssss.....

Lilypie Fourth Birthday tickers

Yang Kedua.....

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

Lilypie Breastfeeding tickers

About Me

My photo
Haku dah kahwin n setakat ni dikurniakan 2 org cahaya mata... Kedua-duanya Gegurl.... Yang Kakak namanya Damia Batrisya Dan Si Adik Auni Firas nama dia.. Aku ni Happy go Lucky, sempoi, Easy going... Gud listener.. Nyampah ngan org yg busuk ati, yang kecoh x tentu pasal, Busy body, Suka nak Compare "mengompare" paling aku jaki... So, pada sape yg menjenguk blog aku neh, harap u all enjoy ngan corat coret merapu aku.. Bukan ape.. Just wanna share every little thing yg happy, sedih, tension dalam idup aku seharian dgn kengkawan, family n alam sekitar... So, welcome to my blog!

Friday, March 20, 2009

SakiT PeruT!


** Cam ni la ghuper haku smlm menahan sakit perut yang teramat sangat... Huhu..

Haku telah 7 kali ke toilet semalam.. Ntah hape ntah yang haku tersilap makan...

Balik keje semalam, sampai jek kat nursery Damia, Dorang kata damia dah 3 kali "Yak Cuk"... Masa aku sampai tuh Damia "Yak Cuk" ag.. (Kali yang ke 4).. Haku yang cuci masa kat nursery.. Habis ruam "bunga" n buttock damia...

Sampai umah, main2 dgn damia... Dalam kol 8.15 tetiba jerk Damia muntah... Ya Allah!!! Apsal lak neh... Dah la hubby aku xdek, balik lambat ader meeting katenyer... Kelam kabut haku... Habis ngan haku2 skali mandi ngan muntah Damia... Bukak baju damia, nak mandikan damia.. Lagi skali aku tkejut.. Damia "Yak Cuk" ag...

Ni x leh jadik nih.. Siap pakaikan baju damia, haku sms hubby haku.. nak bawak damia g An Nur.. Hubby aku kata dia dah nak balik dah tu.. Mandangkan jam pun dah kol 8.30... xkan haku nak tunggu hubby aku.. An Nur tutup kol 9.00.. Aku pack barang n terus Vroommmmm....

Sampai kat An Nur.. Nasib baik x bape ramai sgt org.. Sampai turn Damia, jumpa Paed.. Paed kata Mungkin ade menda yang Damia salah makan...

Fuh... Lega haku... Damia pun xdela meragam.. cuma dia x bape selesa "Bunga" n buttock dia pedih... Cian anak ibu..

N haku... Sampai ke pagi neh still sakit perut.. Ntah hape ntah yg haku silap makan...

Sekian laporan utk pagi ini... :P

7 comments:

Wawa Shukor said...

like mother like daughter, dua2 yak cuk hahaha :p

acu aza damia said...

Mwahahahaha

Anak ibu la katakan..

:p

dalila said...

damia salah mkn? damia netek tak? kalo netek maknyerla salah makn kot..siaaannnn damia..buh krim ok la tu...

acu aza damia said...

Damia dah x bf ler...

Sian dier.. Td call Nursey dia "yak Cuk" cirit ag... Tp dia xdela mragam...

:( Cedih ar.....

Nora said...

alahai ciannyer 2 beranak inih.. lg cian damia sbb kecit lg. tp dak kecit camnih mmg perut sensitip.. salah mkn sket mmg cirit & muntah ler.. take care yer ;)

acu aza damia said...

Tq Nora..

Sian Damia.. Sedih tgok dia.. tp dia still nampak ceria jek...

(Cam ibu dier la...) ececececehhhh

Shinta Musraika said...

ingat pasal salah makan ni. heh..
saya sakit perut cirit birit keluar masuk tandas selama 2 hari sampai terberanak shinta hihihi! tulah ikutkan nafsu jer. dah tunggu hari ada hati lagi makan durian banyak2 pastu bedal lagi burger double special.. mujurlah selamat melahirkan baby gal ku itu :p